Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας.

Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας.

Για όσους βρίσκονται σε μια προσπάθεια να κατακτήσουν κάτι… Ποιά είναι κατά την γνώμη μου τα συστατικά κάθε επιτυχημένης προσπάθειας:

  1. Οργάνωση. Η οργάνωση μας γλυτώνει χρόνο! Πλέον έχουμε τις γνώσεις, έχουμε τα μέσα, έχουμε την δυνατότητα, αλλά συνηθως δεν έχουμε τον χρόνο για να κάνουμε κάτι. Η οργάνωση μας εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο!
  2. Σωστή μεθολογία. Όσο και να προσπαθήσεις, όσο και να επιμείνεις, όσο χρόνο και να αφιερώσεις για να βιδώσεις μια λάμπα με αντίθετη φορά απο το σπείραμα δεν θα τα καταφέρεις. Προσοχή λοιπόν στην μεθοδολογία. Πειραματίσου μέχρι να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει. Σημαντικά tip που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου (α) συνήθως η ευκολία του σήμερα, είναι η δυσκολία που θα συναντήσεις αύριο, οπότε προσπάθησε να μην μπεις στον πειρασμό να κάνεις αυτό που σου φαίνεται πιο εύκολο, (β) ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να σε γλυτώσει απο ταλαιπωρία, καθοδηγώντας σε να βρεις την καλύτερη μεθοδολογία για εσένα.
  3. Συστηματικότητα. Αφού οργανωθείς, αφού βρεις την κατάλληλη μέθοδο για εσένα, αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις προσπάθησε να το κάνεις συστηματικά! Σημαντικό tip: ό,τι έχει ένταση δεν μπορεί να έχει διάρκεια, ο,τι θέλουμε να έχει διάρκεια δεν μπορεί να έχει ένταση!
  4. Και τέλος απόλαυσε την διαδικασία. Απόλαυσε τις προκλήσεις, τα εμπόδια, τις δυσκολίες γιατί μέσα απο αυτά θα μεταμορφωθείς σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Leave a Reply