Η νοοτροπία της επιτυχημένης προσπάθειας απώλειας βάρους

Μια προσπάθεια για απώλεια βάρους, για να είναι επιτυχημένη και το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια, χρειάζεται όπως σε κάθε προσπάθεια άλλωστε, το άτομο να καλλιεργήσει συγκεκριμένες δεξιότητες.

Μια προσπάθεια είναι προσπάθεια γιατί έχει δυσκολίες και εμπόδια. Είναι προσπάθεια διότι υπάρχουν ικανότητες που δεν έχουν καλλιεργηθεί και δεξιότητες που δεν έχουν κατακτηθεί. Εάν η προσπάθεια δεν είχε δυσκολίες και εμπόδια θα ήταν ήδη κατάκτηση και όχι ένα προς επίλυση πρόβλημα.

Παρακολουθείτε πόσο συχνά έχω αναφέρει την λέξη προσπάθεια; Το κάνω σκόπιμα για να τονίσω το γεγονός ότι είναι στο δικά σας χέρι, στην δική σας βούληση, να κατακτήσετε τον στόχο ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι αυτοκτονικό. Το ανθρώπινο σώμα είναι πανσοφο. Επιζητά την ισορροπία και την αρμονία. Συνεπώς είναι σύμμαχός μας και όχι εχθρός μας.

Τι μας δυσκολεύει; Πολλοί παράγοντες όπως οι πεποιθήσεις μας, η κουλτούρα μας, οι συνήθειες μας, ο τρόπος ζωής μας, οι παρέες μας…όλα αυτά και άλλα πολλά μαζί. Ωστόσο ό,τι και να είναι αυτό που μας δυσκολεύει, είναι επίκτητο και συνεπώς μπορεί να αλλάξει.

Τι πρέπει να κάνω;

Νο1 Να ξεπεράσω τον φόβο της αποτυχίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επιτύχει, χωρίς πρώτα να αποτύχει. Ο Τόμας Έντισον, που ανακάλυψε το ηλεκτρικό και έκανε 1200 αποτυχημένες προσπάθειες πριν φτιάξει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, έλεγε ότι:

  • Τώρα ξέρω 1200 τρόπους για το πώς να μην φτιάξω ένα λαμπτήρα.
  • Κάθε μου αποτυχία είναι ένα σκαλί για την επιτυχία.
  • Υπάρχει κάτι χειρότερο από τις αποτυχίες οι λιγοστές προσπάθειες.

Στις φράσεις αυτές συνοψίζεται η φιλοσοφία κάθε επιτυχημένες προσπάθειας.

Νο 2 Να ξέρω ποια είναι η σωστή στρατηγική. Γνώση (πρώτα, πρώτα θεωρία). Σωστή γνώση και όχι παραπληροφόρηση. Να θυμάστε την λαϊκή ρήση «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

Νο 3 Να εφαρμόζω το στρατηγικό σχέδιο δράσης συστηματικά. «Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Πρακτική εξάσκηση, να έχω ξεκάθαρο στόχο, να κρατάω πορεία σταθερή, να αναθεωρώ και να προσαρμόζω.

Νο 4 Ο τρόπος για να χάσεις πιο εύκολα είναι να δουλέψεις περισσότερο. Κινήσου !!!! Δεν δικαιούμαστε τίποτα, παλεύουμε και διεκδικούμε για να έχουμε.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξωτερικές συνθήκες. Αυτό που μπορούμε να επηρεάσουμε είναι το πώς αντιδρούμε σε αυτές. Η αναμονή των κατάλληλων συνθηκών μας ακινητοποιεί και μας κάνει «σκλάβους» των καταστάσεων.

Η απόκτηση ενός υγιούς σωματικού βάρους είναι αυτοφροντίδα και όχι μια ακόμη πολυτέλεια. Η επένδυση στον εαυτό μας και την υγεία μας δεν είναι πεταμένα λεφτά. Η επένδυση που κάνουμε για την αυτοβελτίωση και εξέλιξη του εαυτού μας, συνδράμει εντέλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Συνοψίζοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι δεξιότητες

ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!!!!

Δεν γεννιόμαστε με αυτές, τις αποκτούμε με συγκεκριμένη μεθοδολογία και συστηματική προσπάθεια.

Leave a Reply